Sport

Cristiano Ronaldo objasnio razliku između Messija i njega

Cristiano Ronaldo je dao zanimljiv intervju za streaming servis DAZN, a jedno od glavnih pitanja je bilo šta misli o pitanju koje dijeli svu sportsku javnost a tiče se nadmetanja sa argentinskim čarobnjakom Leo Messijem.

Iako uvijek samouvjereno govori o svojim postignućima i ne propušta priliku da ih nabroji kada je god u mogućnosti, Ronaldo je istakao kako izrazito poštuje Messija.

“Messi je odličan igrač i ostat će upamćen po Zlatnim loptama, ali i po tome što je  baš kao i ja, iz sezone u sezonu sve bolji i bolji. Svaki dan želim napredovati i mislim samo o tome, a ne o zaradi. Hvala Bogu, novca imam pa mi je motiv zaraditi svoje mjesto u nogometnoj historiji.”

Smatra da je razlika između Messija i njega zbog igranja u različitim klubovima za koje je osvajao najveće trofeje na klupskom nivou.

“Razlika između Messija i mene je ta što sam ja igrao za više klubova i osvajao sam Ligu prvaka pet puta i to sa više klubova. Također, bio sam najbolji strijelac Lige prvaka šest sezona zaredom i zato se ja identificiram sa tim takmičenjem.” – kazao je Ronaldo.

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close