Sport

EMOTIVNA PORUKA EDINA DŽEKE RUKOMETNIM ZMAJEVIMA: Danas je vaš dan, a vi ste već dokazali da ste pobjednici

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će debitovati na Evropskom prvenstvu u prvom susretu grupe D protiv domaće selekcije Norveške. Norvežani su jedan od favorita za osvajanje tog takmičenja, a samim tim i veliki favorit u večerašnjem meču protiv bh. reprezentacije.

Toga je svjestan i selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman koji se nada da njegovi izabranici mogu pružiti dostojan otpor norveškom sastavu. – Znamo s kakvom reprezentacijom se sastajemo. Najveća opasnost prijetit će nam od kontranapada norveške reprezentacije po čemu je prepoznatljiva, ključno će biti da odigramo dobru odbranu – kazao je Šuman.

Dodao je da je BiH na prvenstvo Evrope došla da pokaže da može igrati dobar rukomet. – Nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju već da pokažemo da možemo i mi igrati. Fizički ne zaostajemo nikako od bilo koje selekcije na EP-u. Imamo visinu, dužinu i širinu koja je potrebna za igrati na ovakvim takmičenjima – zaključio je Šuman.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EP-u će predstavljati Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

Utakmica Norveška – BiH bit će odigrana večeras, s početkom u 20.30 sati, u Trondheimu. Šumanovi izabranici u nedjelju će igrati protiv Portugala, a u utorak protiv Francuske.

Riječi podrške pred večerašnju utakmicu rukometnim Zmajevima uputio je i Edin Džeko putem društvenih mreža gdje je napisao: Budite hrabri, budite jaki, budite svoji i uživajte, jer samo vi znate šta ste prošli da se plasirate na Euro i šta još prolazite. Budite ponosni na sebe, jer svi su već ponosni na vas i radujte se utakmici protiv Norveške. Danas je vaš dan, a vi ste već dokazali da ste pobjednici… Sretno momci! #IdemoJako #LoveBosnia #LoveHercegovina #BiHNor #Handball #Euro

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close