Sport

Građani dočekali Tuku: Ti si ponos države; Amel: Ja sam vaše dijete, ovo je za vas

Heroj nacije, srebrena gazela zlatnog sjaja, naš Amel Tuka sletio je danas u Sarajevo, odakle je stigao iz Dohe, gdje je osvojio drugo mjesto u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu.

Ubrzo nakon slijetanja, održana je i njegova prva press konferencija, na kojoj je, na početku, pozdravljem gromoglasnim aplauzom svih prisutnih. Inače, prisustvovale su joj više od 60 akreditiranih redakcija.

A, na samom kraju press konferencije, Amel Tuka je, prvo obznanio javnosti da se ženi 12. oktobra, a zatim pozvao svoju izabranicu Aminu Pivić da dođe uz njega.

Nakon izlaska iz Međunarodnog aerodroma u Sarajevu našeg najboljeg atletičara dočekao je sa ovacijama veliki broj građana BiH, gdje je odjekivalo: Ti si, ti si ponos države!

“Ja sam vaše dijete, ovo je za vas. Hvala Vam što ste me ovako dočekali! Ja sada moram ići obaviti svoju vjersku dužnost. Jedva sam čekao da vam se vratim”, poručio je Tuka okupljenim građanima vidno raspoložen.

Kako je najavljeno, Tuka je planirao da nakon obraćanja navijačima ode na džumu, a kasnije će se družiti i sa građanima Kaknja.

Centralna svečanost je večeras u Zenici.

Podsjetimo, naš najbolji atletičar je postao viceprvak svijeta osvojivši drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara. Tuka je s vremenom od 1.43.47 postigao i najbolji lični rezultat sezone. Amerikanac Donavan Brazier je sa 1:42.34 stigao do zlatne medalje, a treće mjesto zauzeo je Kenijac Ferguson Rotich sa 1:44.25.

(Radio Sarajevo)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close