Sport

Oglasio se šampion večeri, Amel Tuka: “Osvojio sam devet poena za Evropu, to je velika čast” (VIDEO)

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario je pobjedu za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Država u bjeloruskom Minsku, prenosi FACE TV

Drugog dana takmičenja u trci na 800 metara Tuka je bio najbolji sa vremenom 1:46.78.

“Znao sam da će utrka biti taktička, svi su bili veoma oprezni. Ja sam bio također, našao sam dobru poziciju tokom utrke, pratio sam ostale i onda sam išao punom snagom posljednjih 100 metara”, rekao je Amel.

Sreću i zadovoljstvo ovaj sjajni bh. atletičar nije krio nakon fenomenalne večeri.

“Sretan sam što sam pobijedio, osvojio sam devet poena za tim Evrope, ponosam sam zbog toga. Velika je čast predstavljati Evropu ovdje u Minsku. Ovo je odlična provjera prije Dohe. Utrka će i tamo biti dosta taktičarska. Ovo je dobra priprema da vidim u kakvoj ću kondiciji biti. Sretan sam zbog toga”, dodao je Amel.

Amel Tuka je iste večeri u Minsku, Bjelorusija, trčao još jednu trku, ovaj put mješovitu žensko-mušku štafetu na 1.600 metara, koju je “izvukao” do pobjede.

“Čestitam i ostalima u timu, svi smo dobri bili. Prirodno je što imam dobar finiš utrke. Prirodno sam brz, volim brzinu, posebno u ovakvim trkama. To je dobro za ove vrste takmičenja. Treniram puno i imam sjajnog trenera”, rekao je Amel i dodao:

“Hvala svim ovim ljudima koji su došli da nas podrže. Ponosni smo što je pun stadion. Pamtit ću ovaj dan i Minsk te se nadam da ću se vratiti naredni put, zaključio je Amel Tuka.

Pogledajte i video:

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close