Sport

PA DO KAD VIŠE? Njemačka krade Zmajevima strašnog talenta! Hoćemo li opet izgubiti?

Trener Dresdena Christian Fiel je zainteresovan da ga zadrži u ekipi, a trenutna vrijednost mu je 900.000 eura

Talentovani fudbaler Borussije Dortmund Dženis Burnić, kome ugovor sa Milionerima ističe u ljeto 2020. godine, ovu sezonu proveo je u dresu Dresdena.

Na njegovoj poziciji u ekipi Dortmunda igraju Axel Witsel, Thomas Delaney, Emre Can, te Mahmoud Dahoud, pa će Burnić teško dobiti šansu u ekipi Milionera, a i on je svjestan toga, te se ne želi vraćati na Signal Iduna Park.

“Naravno, za mene je najvažnije da igram u ovim godinama”, rekao je Burnić koji je dobio savjet i od selektora njemačke reprezentacije do 20 godina Thomasa Nörenberga.

“On je jedan od tri naša najbolja igrača i važno je da igra. Na njega računamo najozbiljnije.”

Trener Dresdena Christian Fiel je zainteresovan da ga zadrži u ekipi, a trenutna vrijednost mu je 900.000 eura. Dresden bi ga mogao dobiti za pola miliona eura ukoliko treći klub ne napravi bolju opciju.

Podsjetimo, Burnić je još uvijek u konkurenciji za nastup u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa ukoliko i njega ne želimo izgubiti vrijeme je da reagujemo na vrijeme jer je jasno da u reprezentaciji Njemačke prate svaki njegov korak.

“Moji roditelji su iz Bosne i bilo je kontakta s pojedinim ljudima iz Saveza”, priznao je Burnić.

Ipak, sudeći prema onome što je rekao, mladi njemački reprezentativac nema u planu oblačiti dres Zmajeva u budućnosti.

“Tokom cijele omladinske karijere igrao sam za Njemačku, tako da i dalje želim, što je duže moguće, igrati za Njemačku”, naglasio je Burnić.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close