Sport

Priča koja tjera suze na oči: Jusuf Nurkić očarao Ameriku i još jednom pokazao kakav je čovjek

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić dosta je puta pokazao da je uistinu poseban čovjek.

To je potvrdio još jednom i to za vrijeme utakmice Portland Trail Blazersa i Phoenix Sunsa koja je pripala Blazersima rezultatom 111:110.

No, priča koja prati ovu utakmicu je mnogo ljepša i tiče se jedne porodice koja je doživjela veliku dramu početkom decembra.

Naime, Alyson Cowan i njen momak Parker Warling veliki su navijači Portlanda još od djetinjstva, no Parkerov posao ih je natjerao na preseljenje u Arizonu.

Sve je poprimilo drugu dimenziju kada je Parker početkom decembra doživio srčani udar od kojeg je spašen zahvaljujući brzoj reakciji doktora.

Njegova supruga je 14. decembra objavila tvit u kojem je objasnila šta se sve dogodilo njenom zaručniku u proteklom periodu, te označila Lillarda, C.J. McColluma i Nurkića, nadajući se kako bi se mogli sresti na utakmici protiv Phoenixa.

Odgovor Nurkića nije trebalo dugo čekati i glasio je: “Učinimo to”.

Ono što je rekao, to je i uradio, Nurkić se upoznao i sreo sa ovim parom i njihovom dvogodišnjom kćerkom, a čitav susret, kao i ponašanje bh. košarkaša ostavilo je velikog utjecaja na Alyson.

“Bio je takav dragulj kad smo ga upoznali. Toliko ljubazan prema Aubrey, izgledavši kao da se istinski brine za Parkera”, rekla je Alyson uz zahvalu.

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close