Sport

Ronaldo nema dileme: Messi me učinio boljim nogometašem!

Juventusov napadač Cristiano Ronaldo rekao je da nema nikakav problem u odnosu s Lionelom Messijem te da mu je Argentinac na mnogo načina pomogao u karijeri.

Kao i u mnogo izjava do sada, Portugalac ne krije poštovanje ima prema Messiju. Uporedio je njihovo rivalstvo sa nekim iz drugih sportova za koje smatra da je zdravo u sportskom svijetu.

“Izuzetno cijenim karijeru koju je napravio. On je već govorio više puta o našem rivalstvu i rekao je da je bio malo razočaran kada sam napustio Španiju jer se i naše rivalstvo tako promijenilo. On je veoma cijenio sve što smo prošli zajedno na terenu. Takva rivalstva su veoma dobra, ali to između Messija i mene nije jedino. Michael Jordan je imao rivale u košarci, Ayrton Senna i Alain Prost u Formuli 1. Zajedničko za sva ta rivalstva je to što je to zdravo rivalstvo.”

Portugalac nema dileme da ga je upravo Messi učinio boljim nogometašem.

“Kada sam ja osvajao trofeje, on me je bodrio. I ja sam njemu aplaudirao kada je podizao pehare. Imali smo odličan profesionalan odnos i prošli smo mnogo toga zajedno na terenu tokom 15 godina. Međutim, nikada nismo otišli na večeru. Ne vidim zašto se to ne bi dogodilo nekada u budućnosti. Ne vidim problem u tome.” – priznao je Ronaldo.

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close