Sport

Xavi zna ko će dostojno zamijeniti Ronalda i Messija nakon njihovog penzionisanja

Jedan od najboljih veznjaka u historiji Xavi igrao je sa Leo Messijem i Cristianom Ronaldom za koje smatra da su bez konkurencije najbolji nogometaši ikada.

 

Xavi je zajedno sa nekim zaista kvalitetnim nogometašima igrao u periodu dominacije pomenutog dvojca i zbog toga je ostao bez šanse da osvoji Zlatnu loptu.

Međutim, legendarni Španac ističe kako će jedan igrač uskoro zamijeniti Messija i Ronalda i “uskočiti u njihove cipele”, a njegov izbor je zaista zaintrigirao nogometnu javnost.

“Messi i Ronaldo su godinama dominirali i teško se i sjetiti vremena prije njih. Za mene je Messi najbolji ikad, ali iako su obojica još aktivni fudbaleri, morat će doći dan kada će neko drugi uskočiti u njihove cipele.”

“Kada pogledate na igrače koji bi mogli biti krunisani kao najbolji na svijetu, uvijek ćete pomisliti na Neymara, Mbappea Salaha. Ipak, trenutno je Sterling ispred svih. Uvijek je bio dobar igrač, opasan, ali pod vodstvom Pepa Guardiole može postati najbolji na svijetu. Još je mlad, rezultati sa radom Pepa se vide, ali ima određenih stvari koje treba popraviti. Definitivno može biti najbolji na svijetu.” – kazao je Xavi.

Raheem Sterling se nametnuo kao zaista kvalitetan i pouzdan napadač u Guardiolinoj mašineriji, a od poznatih analitičara i bivših igrača, Jamie Carragher upravo dijeli Xavijevo mišljenje.

 

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close