Vijesti

Američki novinar naljutio Srbe: Imate li tamo hrane i interneta?

Američki radio-voditelj prokomentarisao je pobjedu srbijanskog košarkaškog tima na Svjetskom prvenstvu u Kini nad ekipom SAD-a pitanjem ima li u Srbiji uopšte hrane.

Kako prenosi Sputnjik, jedan od njegovih sportskih kolega je objavio tvit na kome je fotografija s kraja prve četvrtine (Srbija – SAD 32:7) uz komentar: “Ako ste planirali da se budite rano zbog američke reprezentacije, samo nastavite i pritisnite to dugme za odlaganje alarma”, napisao je Chris Forsberg.

To je bio povod za prvi “izliv duhovitosti” Kevina Clancyja, radio-voditelja koji je napisao: “Izgubili smo od Srbije u košarci? Da li uopšte imaju hranu u Srbiji?

Odmah su počele da stižu reakcije srbijanske dijaspore, koji su imali šta da kažu Amerikancu za ovu opasku, a bilo je i nekoliko snimaka, piše B92.

TakođeR, bilo je i duhovitih odgovora poput: “Jedemo Amerikance za doručak.”

Drugi su očitali lekciju američkom novinaru podsjećajući ga da iz Srbije već decenijama dolaze najbolji sportisti: košarkaši, fudbaleri i teniseri. “Jesi li nekada čuo za Đokovića?”, upitao je jedan tviteraš.

Nakon salve komentara, pomenuti radio-voditelj je shvatio šta je uradio i pokušao je ponovo da bude duhovit pa je napisao da nije znao da u Srbiji imaju i internet. Naravno, internet je opet “eksplodirao” pa je uslijedilo izvinjenje, ali uz novu uvredu.

“Ok, ok, ok. Htio bih da se izvinim Srbiji. Trebalo bi da imam više poštovanja prema ljudima koji su započeli Prvi svjetski rat. Sjajan način da ubijete nadvojvodu Ferndinanda, vi, šu***. Cijeli taj prostor je bio bure baruta. Posljednja stvar koja je trebalo da se desi je da vi, k*** ubijete nekog, a 16 miliona mrtvih je na kraju bilo. Baš lijepo”, napisao je on.

(N1)

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close