Vijesti

BIVŠI MINISTAR SIGURNOSTI NE MIRUJE: Mektić poslao jasnu poruku Šeraniću, raspalio po Košarcu, a onda je na red došao i Tegeltija…

Poslanik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić žestoko je kritizirao novoizabranu vlast na državnom nivou

Dragan Mektić je na društvenim mrežama prvo poslao poruku ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću riječima:

„Šeraniću, s obzirom na okruženje u kome radiš, mislim da ti tu nije mjesto. Ti si za nešto što je poštenije“, poručio je Mektić, a prenosi „Slobodna Bosna“.

Nedugo nakon toga, Mektić je komentirao tekst objavljen na portalu „Slobodne Bosna“ o odlaganju radioaktivnog otpada u blizinini bh. granice, a gdje se aktuelni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac pohvalio kako je telefonskim putem razgovarao sa ministrom za zaštitu životne sredine i energetike Hrvatske Tomislavom Ćorićem.

„A, nas u predhodnom mandatu optuživali da smo nedovoljno radili po tom pitanju. A, sad oni za što god se uhvate odmah se osuši“, poručio je Mektić.

Za kraj, Mektić je imao pitanje za novi saziv Vijeća ministara BiH na čijem je čelu Zoran Tegeltija.

„Može li neko da mi pomogne i objasni šta je vrijedno pomena kao učinak ovog Savjeta ministara u prvih 100 dana“, upitao je Mektić, a prenosi „Slobodna Bosna“.

(SB)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close