Vijesti

Bosanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na univerzitetu Columbia u New Yorku izdala svoju knjigu

Bosanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na univerzitetu Columbia u New Yorku izdala svoju knjigu.

Knjiga govori o ratnim dešavanjima u Bihaću,gradu u kojem je Amra rođena.

Po prvi put poznata svjetska izdavacka kuca, Bloomsbury (koji su izdali Harry Potter knjige), objavljuje na engleskom jeziku pricu o bosanskom etnickom ciscenju i zivotu u toku opsade u Bihacu kroz licno iskustvo Dr. Amre Sabic-El-Rayess, uspjesne Bosanske i ugledne profesorice sa Columbia Univerziteta u Njujorku. Ovo je knjiga koja budi emocije i sokira. Amra prezentira pricu Bosne, nepravde i etnickog ciscenja na nacin koji “otvara oci” i vec ostavlja prve Americke kriticare “nevjerovatno emotivnim, kao sto samo najbolje knjige mogu”.

Ovo je knjiga koja mocno promovise Bosnu, Bosnjake i nasu istinitu pricu. Amrina prica je nasa prica. Ujedinimo se i podrzimo je kao sto samo Bosanci mogu. Podijelite ovo na svim svojim stranicima. Svaka kupljena knjiga, svaka poklonjena knjiga, svaka vasa pozitivna ocjena Amrine knjige ce pomoci nasoj promociji Bosne.

Kao sto nam Amra kaze, ona ne racuna na diplomatiju nase zemlje, ne racuna na korumpirane bosanske politicare, nego oduvijek racuna na svoj rad i trud koji je do sada rezultirao uspjesima. Amra radi po cijelom svijetu kao savjetnik za obrazovanje za americku vladu i vlade drugih drzava koje je unajmljuju da rijesi njihove probleme u obrazovanju. Ova knjiga je jedan od njenih licnih diplomatskih i obrazovnih projekata jer zeli da je procita svaka mlada osoba sirom svijeta. Ovom knjigom prica svoju istinu i promovise Bosnu. Svako ko procita njenu pricu nikada nece zaboraviti sta se je desilo svima nama Bosancima. Hajde da podrzimo Amru, i s tim nasu pricu. Budimo diplomate svoje Bosne kao sto je i Amra diplomata svih nas. U prilogu vam prilazemo I sliku Amre sa mozda buducim Predsjednikom SAD-a I velikim prijateljem Bosne, Joe Biden-om. Podijelite ovo sa svima koje znate. Preuzmite promociju Bosne i Bosnjaka i nase price u svoje ruke i oznacite svoj post sa #TheCatINeverNamed.

Knjigu mozete kupiti na sljedećem linku:https://www.amazon.com/Cat-Never-Named-Story-Survival/dp/1547604530/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=the%20cat%20I%20never%20named&qid=1588622969&sr=8-1&fbclid=IwAR15BVre8u8AYBB6wG9zhPBrjkoWuTQA3xRwA2Dlq4RA-daiy-8q9IUVmCA

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close