Vijesti

ČOVIĆEV PORTAL NAPAO SLAVU KUKIĆA: “U sobi drži sliku Tita – jednog od najvećih ubica 20. stoljeća!”

Čovićev portal tvrdi da je Kukić “podupiratelj građanske BiH i mentor sarajevskog ‘mitraljeca’ Željka Komšića”, koji u svom uredu u Predsjedništvu BiH, također, drži Titovu sliku, sada svoje napade usmjerio na Katoličku crkvu i kardinala Vinka Puljića.

– Pitamo se samo koja bi to televizija u demokratskom svijetu ugostila “intelektualca” dok bi u kadru s njim bila slika Tita, Staljina, Nikolaja Čaušeskua, Adolfa Hitlera, Ante Pavelića, Draže Mihajlovića ili nekog od diktatora, simbola totalitarnih režima ili masovnog ubojice – konstatira portal koji danas radi po direktivi do jučer uzornog Titiovog komuniste Dragana Čovića.

HMS piše da je američki predsjednik Truman izjavio kako je Tito ubio 400.000 Jugoslavena dok nije učvrstio svoj režim, ali da je njemački “Bild” Tita svrstao u red najvećih masovnih ubica 20. stoljeća, ustvrdivši da su on i njegov jugoslavenski komunistički režim odgovorni za smrt milion ljudi.

HMS piše da su Parlamentarna skupština Vijeća Evrope i Evropski parlament u četiri rezolucije usvojene od 1996. do prošle godine, nacističke, fašističke, kao i komunističke režime označili jednako zločinačkim te su naglasili potrebu istraživanja zločina komunističkih režima, kao i uklanjanje naslijeđa komunističkih totalitarnih sistema.

Suprotno tim rezolucijama, sarajevske televizije, među kojima su i javni RTV servisi, ali i televizijske kuće kojima su vlasnici zapadne kompanije, nažalost, i danas promoviraju promotore titoizma i Tita, piše Čovićev HMS.

(SB)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close