Vijesti

CRNI HASANE PA ŠTA SI POTPISAO? Barcelona je izgleda prevarila Bayern na neviđen način!

Philipe Coutinho potpisao je ugovor o jednogodišnjoj posudbi s Bayernom, na kraju koje ga njemački prvak može otkupiti od Barcelone.

Bayern je ovako objavio vijest o novom pojačanju: “Brazilski internacionalac u nedjelju je prošao liječnički pregled i potpisao ugovor s Bayernom u klupskom stožeru u Säbener Straße. Za početak će u Bayernu provesti sezonu na posudbi iz španjolskog prvaka Barcelone, a Bayern ima pravo otkupa po završetku njegovog ugovora o posudbi 30. juna 2020. Sve strane dogovorile su se da neće otkrivati nikakve financijske detalje sporazuma.”

Barcelona se ponaša kao da nema navedenog dogovora i u službenom priopćenju navodi obje ključne cifre: “Barcelona i Bayern postigli su sporazum o posudbi Philippea Coutinha u njemački klub za sezonu 2019/20. Bayern će platiti naknadu od 8,5 miliona eura i igračevu plaću za navedeno razdoblje. Sporazumom je utvrđeno i da Bayern može otkupiti igrača uz odštetu od 120 miliona eura.

Samo godinu i pol nakon što ga je Barcelona dovela iz Liverpoola uz odštetu od 145 miliona eura i tako učinila najskupljim igračem u historiji kluba i jednim od najskupljih nogometaša ikad, šalje ga na posudbu. Coutinho je u Barcelonu došao uz ogromnu cijenu i ništa manje nade i zahtjeve; kao zamjena za sunarodnjaka Neymara. Ali sjajno lijevo krilo, nogometaš koji je u Liverpoolu briljirao, u Barceloni se nije snašao.

Njegove brojke (76 nastupa, 21 gol i 11 asistencija) nipošto nisu dostojne pedigrea s kojim je Coutinho došao u Barcelonu i cijene koja je pri tome plaćena. Navijači Barcelone prošle sezone su mu redovno zviždali i rastanak, pa makar privremeni, čini se kao najbolje rješenje. Tim više što Barcelona vraća Neymara.

Ali Coutinha bi bilo pogrešno otpisati kao propalog nogometaša zato što nije uspio u Barceloni. U najboljim je godinama, tek je napunio 27 i pravo mu je vrijeme za novi početak u drugom klubu.

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close