Vijesti

DOBRE VIJESTI: U Kantonu Sarajevo ukida se još jedna zabrana!

Glamoč je kazala da će sačekati preporuku Kriznog štaba KS kako bi ukinuli tu zabranu, a primjetno je da svi popuštaju mjere.

Piše: Oslobodjenje portal

U Kantonu Sarajevo još uvijek je na snazi zabrana okupljanja više od 20 osoba, a očekuje se da se ona ukine u naredna dva tri dana na preporuku Kirznog štaba Ministarstva zdravstva KS, potvrdila je za Patriju Nihada Glamoč, komandantica Štaba civilne zaštite KS.

Nakon što je Islamska zajednica u BiH od 6. maja omogućila obavljanje dnevnih namaza u džamijama (podne, ikindija, džuma), a s obzirom da se okuplja i više od 20 osoba potrebno je ukinuti i ovu zabranu.

Glamoč je kazala da će sačekati preporuku Kriznog štaba KS kako bi ukinuli tu zabranu, a primjetno je da svi popuštaju mjere.

Zabrana okupljanja više od 20 osoba privatno ili na javnom mjestu na snazi je od 29. marta.

Kada je riječ o zabrani okupljanja ljudi one se razlikuje po kantonima, a naredba Federalnog štaba civilne zaštite odnosila se na okupljanje ne više od dvije osobe, s tim da je za Prvi maj donesena naredba o okupljanju do pet osoba. U drugim kantonima još tokom mjeseca aprila donesene su naredbe o okupljanju pet osoba, dok je u KS 20 osoba.

Uskoro se očekuje i da Federalni štab civilne zaštite donesen nove mjere ublažavanja pa i one koje se tiču okupljanja građana uz poštivanje svih mjera zaštite.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close