Vijesti

DOKTOR SA UKC-a TEŠKO OPTUŽUJE VLAST RS-a: “Najrigoroznije mjere su provodili i nisu pobijedili koronu”

“Tokom protekla dva mjeseca imali smo zapostavljanje iskusnih epidemiologa, infektologa, mikrobiologa (virusologa), pulmologa, torakalnih hirurga i anesteziloga, koji su glavni nosioci ove pandemije, tako da je struci zabranjeno da priča, a političari su nam sve pojasnili”, istakao je Slavko Grbić doktor na UKC RS u Banja Luci

„Republički štab za vanredne situacije nas je prije četrdesetak dana obavijestio da će se provoditi mjere koje će dovesti do pobjede nad koronom.

Republički štab za vanredne situacije nas je prije dva dana obavijestio da trebamo da naučimo da živimo sa koronom. Provodile su se najrigoroznije mjere, koje nisu pobijedile koronu“, kazao je dr Grbić.

Grbić kaže da sve vrste izolacije i samoizolacije, zabrane kretanja, policijski sat, obustava rada državnih ustanova, zabrana rada privrede, prekid rada Narodne skupštine RS, neprekidno sijanje straha od “nevidljivog neprijatelja“ samo su pokazale nedostatak ideje i energije političara, koji se nisu ni trudili da prepoznaju specifičnosti Republike Srpske u borbi sa koronom.

„Što hitnije treba omogućiti struci da napravi što kvalitetniji izlaz iz ove situacije. Dalje relaksiranje mjera, mora biti prioritet. Odgovornost mora ponovo postati vrlina. Ona je bitno narušena od strane nekih političara, ali bez odgovornosti nećemo naći “svjetlo na kraju tunela”, naglasio je dr Grbić, piše BN TV.

Grbić kaže da se i dalje održava panika među stanovništvom što može značajno ograničavati potrošnju.

„I dalje će se raditi bez punog kapaciteta, a zahtjevi prema izmirenju svih obaveza će biti u punom kapacitetu. Postoji objektivna opasnost da će nastupiti veliko otpuštanje radnika, jer privrednici ovakav finansijski teret ne mogu dalje izdržati“, rekao je Grbić koji je i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

(SB)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close