Vijesti

Dragan Bursać: Nargila respiratori s okusom nutele

Lomi ga sad, Arnele! Pokaži svima da tvoje znanje, sticano diljem svjetskih nargila ratišta u šiša-barovima, bazenima, džakuzijima i na dimnim dernecima nije uzaludno! Pokaži svijetu kako to rade mlade snage, koje dolaze direktno s terena iz bitke za svako grlo, za svako plućno krilo i za svaku bronhiju od Kladnja preko Tešnja, Breze do sve do Zenice i Doboja.

Arnel Isak je prvi čovjek odbrane od koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu. Arnel Isak je hrabro stao na prvu crtu bojišnice u srcu naše Bosne i Hercegovine i rekao – NE, nećeš proći beštijo virusna! Arnel Isak je, za one koji ne znaju, postao i zvanično Komandant Civilne zaštite Kantona. Tako je, sve velikim slovom!

Arnel Isak je čovjek, dobro, to je momak koji će srce naše zemlje spasiti od virusa. A, kako mi se čini, jedini je od svih silnih ministara, premijera, dopremijera i ostale bratije kvalifikovan za respiratorni sistem i ostale džidžabidže u okolini grla, usta nosa i pluća. Arnel je prvi nemedicinski čovjek koji radi u struci, kada je koronavirus u pitanju.

Jer Arnel Isak, iako mlad, ima iskustva. Zna znanje, što bi mladi danas rekli.

Priča o alhemičaru Arnelu
Arnel je kralj šiše. Doslovno tako. Čak mu se i jutjub kanal zove “Arnel KingShisha”, pa ko voli nek’ izvoli. Tamo će naći sve o Arnelovim genijalnim sposobnostima u pravljenju nargila, ali ne samo to – moći će gledalac vrli u samoizolaciji da pogleda i kako se alhemičar Isak junior poigrava sa ukusima, mirisima i bojama. Imate sve, od okusa nutele do kupusa. Arnelov patent. Mag, car, otkrovenje!

I sad mi recite kako se mladim ljudima ne daje šansa da pokažu sav svoj potencijal na ovim i sličnim poslovima. Dobro, ovo je Arnelu drugi posao u životu. Prvi je bio, paaa… Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija ZD kantona, kao kadar A-SDA. Što bi se reklo, odmah je iz školske klupe, preciznije iz džakuzija sve sa šišom bačen u vatru. U glavu. Na funkciju.

I izgleda se toliko dobro snašao na predhodnom poslu da od jučer i zvanično rukovodi i komanduje odbranom Kantona, preciznije odbranom 400 hiljada ljudi od trenutno najpodmuklijeg neprijatelja na svijetu, COVID-19.

Lomi ga sad, Arnele!

Pokaži svima da tvoje znanje sticano diljem svjetskih nargila ratišta u šiša-barovima, bazenima, džakuzijima i na dimnim dernecima nije uzaludno! Pokaži svijetu kako to rade mlade snage, koje dolaze direktno s terena iz bitke za svako grlo, za svako plućno krilo i za svaku bronhiju od Kladnja preko Tešnja, Breze do sve do Zenice i Doboja. Mlad si, ne treba ti ona maska. Kad je nema Fadil Novalić, a može ti biti, da prostiš ćaća, šta će tebi. Samo duneš iz one nargile i eto ti zaštite.

Prijatelj mi reče, ako Arnel ne napravi respirator, naš domaći bosanski, niko neće! Još na njega može i instalirati sekciju sa okusima – od narečene nutele ili za starije koronaše tu je familijarni kupus. Može, vala, prepraviti i sve one svoje divne nargile u respiratore. Mi drugih nemamo. Mislim, respiratora. Čuli ste to, šuškalo se prije naivno da nam zemlja ima više ministara na svim nivoima nego ispravnih respiratora, no ja se bojim da Arnel ima više šiša no’ što je u nas respiratora.

I šta se čudite, ibretite i krstite, o vi zli? Šta se zapitkujete, kako je moguće da nam Arnel komanduje antikoronaškom odbranom gradova po Bosni? To samo ljubomora pusta iz vas progovara!

Kompletan tekst čitajte na portalu Radio Sarajevo.

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close