Vijesti

EMOTIVNA PRIČA: Tuzlanka poklonila dom migrantu, on je zove svojom majkom (VIDEO)

Nekada im se poklanja premalo pažnje, jer se smatraju usputnom stanicom, a nekada i previše, kada su u pitanju ekcesi koji se događaju. Građani i građanke, nisi sigurni u kakvom odnosu bi trebali biti sa migrantima koji pristižu i da li su prijateljski nastrojeni. S druge strane i migranti budu često osuđeni bez da dobiju priliku, zbog nekolice, koja je prouzrokovala određene probleme prilikom dolaska.

Ovo je pozitivna priča, koja se veže uz našu sugrađanku Mersiju Salihović, koja je prije četiri mjeseca jednom od migranata poklonila dom, dalek od njegove kuće, Alžira, dvanaestero braće i sestara i zaručnice, ali siguran u odnosu na njihov, koji je iz dana u dan sve neizvjesniji.

„U mojoj zemlji svi ljudi imaju problema, svi žele stići u Evropu, pa tako i ja. Samo želim bolji život za sebe i svoju porodicu“ – kaže Ammar Lajchaoui, Alžirac koji je prihvatio našu sugrađanku kao svoju drugu majku.

Ponizan, srdačan, susretljiv i skroman. Šoljicu kafe i kroasan smatra dovoljnim da njegov organizam preživi tokom dana, ali njegove komšije ga pokušavaju navići da on živi sasvim normalan život, a ne da preživljava.

Ammar čeka azil, svoju zaručnicu i sigurniji život za svoju porodicu, a do tada će nastaviti pomagati svojim komšijama i zaraditi nešto novca kako bi ispunio snove najmilijih.

(Nova BH)

Related Articles

Back to top button
Close
Close