Vijesti

HAOS U VUČIĆEVOM KRIZNOM ŠTABU: Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon napali doktora Nestorovića!

Žestok sukob u Vučićevom kriznom štabu

Na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon prokomentirali su izjavu dr Branimira Nestorovića koji je rekao da bi sada kada je koronavirus jako oslabljen trebalo svi da se zarazimo i stvorimo kolektivni imunitet.

“Nije to ništa neistinito osim što je on uvek dosta optimističniji nego što su naša sagledavanja na osnovu činjenica sa kojima raspolažemo. Naši su pogledi sa preventivne strane nešto drugačiji, ni slučajno različiti. Ali, gledamo različite aspekte”, istakla je Kisić Tepavčević.

Na izjavu da bi trebalo namjerno da se zarazimo, dr Kisić Tepvačević kaže da bi to bilo potpuno neodgovorno.

“Potpuno bi bilo neodgovorno sebe svesno dovesti u određeni rizik, posebno kada postoje mere zaštite kako da to sprečite. Ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. Velika je verovatnoća da u zdravom organizmu virus prolazi brzo i lako, ali to ne mora da bude tako. Pokazalo se tako kod čitavog niza bolesti. Koncept svesnog dolaženja u rizik ne možemo prihvatiti u 21. veku”, zaključila je.

Dr Predrag Kon je istakao da nijedan epidemolog ne bi smio tako nešto da savjetuje, te da je davanje takvih izjava od strane struke potencijalno opasno.

“Epidemiolog ne može da daje takve izjave kada imamo 114 zaraženih, dok jedan kliničar može jer vidi kraj, slobodnim rečnikom tako se izražava. Što se tiče namernog zaražavanja, epidemiolog nikada to ne može da preporuči, to je potpuno suprotno svemu onome što epidemiolog radi. Teoretisanje o tom pitanju nije prihvatljivo pred javnošću, ali to je moje mišljenje. Mi možemo da pričamo među sobom da virus slabi, ali neko će to shvatiti potpuno ozbiljno i otići i zarati se”, kazao je d Predrag Kon.

Podsjetimo, dr. Branimir Nestorović izjavio je danas da je sada vrijeme da svi izađemo napolje inficiramo se koronavirusom, jer ćemo na taj način uspjeti da steknemo inunitet i da spriječimo njegovu ponovnu pojavu, a šanse da do težih kliničkih slika dođe gotovo su nemoguće. Da se čuvaju do početka, eventualno do sredine juna, savetuje samo starijom od 65 godina.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close