Vijesti

HDZ SE KONAČNO OGLASIO O KRAHU ALUMINIJA: Umjesto podrške radnicima poslali poruku podrške ‘PREDSJEDNIKU HRVATSKOG NARODA’

Šta reči na ovo!?

Nakon jučerašnjih dešavanja u Mostaru, iz HDZ-a BiH su pružili podršku, kako su naveli, “predsjedniku Hrvatskog naroda Draganu Čoviću”.

“Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze djelatnici Aluminija, a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog poduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu potporu predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za Aluminij uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor Županije HNŽ i Grada Mostara kao i niza poduzeća koja su surađivala s Aluminijem”, naveli su iz HDZ-a BiH.

Na jučerašnjem sastanku je zaključeno da će prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH kao i Nadzornog odbora, Uprave i Sindikata biti postepeno zbrinjavanje i skrb o radnicima “Aluminija”. 

Hitno će biti zatraženo od nadležnih institucija rješavanje obveza za mirovinsko osiguranje radnika “Aluminija”, što će biti prvi prioritet hrvatskim predstavnicima u vlasti.

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close