Vijesti

HERCEGOVAC DEMOLIRAO VOŽDA IZ LAKTAŠA: Nedavno je Dodik smijenio Bratića, napadao SDA, Bakira i Zvizdića, a sada je u “balkanskom Teheranu” uzeo nož i “pobratima” Zvizdića uhvatio za ruku…

Prije samo nekoliko dana Dodik je smijenio Senada Bratića sa funkcije potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, napadao SDA i Deklaraciju, prozivao Bakira i Zvizdića…

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Dobre odnose i saradnju iza kulisa, čelnici SNSD- i SDA pokazali su i jučer u Sarajevu, nekada balkanskom Teheranu, tokom obilježavanja 70 godina od poraza Čan Gaj Šeka u građanskom ratu i formiranja savremene Kine pod vođstvom Komunističke partije. “Pobratimi” Milorad Dodik i Denis Zvizdić zgrabili su nož i ukrstili ruke kako bi zajedno, veseli i nasmijani, presjekli crvenu slavljeničku tortu.

Prije samo nekoliko dana Dodik je smijenio Senada Bratića sa funkcije potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, napadao SDA i Deklaraciju, prozivao Bakira i Zvizdića, tvrdio da ne može biti istovremeno predsjedavajući Savjeta ministara BiH i Predstavmičkog doma PS BiH, ali.. Osmjesi radosti i sreće otkrivaju dobru saradnju iza kulisa, koja se pokušava maskirati predstavama za javnost i međusobnim dogovorenim napadima kako bi se lideri SNSD-a i SDA predstavili kao neke patriote, zaštitnici srpstva, Srba il Bošnjaka sa druge strane.

Činjenica da su delegati SNSD-a u Domu naroda PS BiH glasali i izabrali upravo Bakira Izetbegovića za predsjedavajućeg Doma, a da su prije toga Dušanka Majkić i Nikola Špirić i postali delegati zahvaljujući Senadu Bratiću i glasovima poslanika SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske, onda je sve jasno jer su maske odavno pale.. Pitanje je samo kada će slijepi kod očiju progledati i prestati da nasjedaju na jeftine podvale velikih prevaranata koji se sakrivaju iza plašta lažnih patriota.

(SB)

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close