Vijesti

IMA ČOVIĆ DA POLUDI: Komšić ponovo putuje u London!

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima, koji će se održati u Londonu.

Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ovo će biti drugo Komšičevo putovanje u London u razmaku od mjesec dana.

Podsjećamo, Komšić je prije desetak dana boravio u posjeti Velikoj Britaniji, kada se zajedno sa Reisom Kavazovićem prisustvovao službi u čast pokojnog lorda Ešdauna, što je naišlo na osude člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorada Dodika, koji je tom prilikom kazao da se Komšić nalazi u privatnoj posjeti.

Tokom boravka u Velikoj Britaniji Komšić je održao niz sastanaka, između ostalog sa ministarstvom odbrane Velike Britanije te lordom Tariqom Ahmadom ministrom za Commonwealt, UN i Južnu Aziju, u Vladi Velike Britanije te specijalnim predstavnikom za ljudska prava i slobodu medija.

Tokom sastanka, lord Ahmad pozvao je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na Konferenciju o prevenciji seksualnog nasilja u konfliktu, koja će biti održana u novembru u Londonu, te je zatražen jači angažman i podrška Bosne i Hercegovine radu Organizacije za prohibiciju hemijskog oružja.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...
Tagovi

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close