Vijesti

IMA ČOVIĆ DA POLUDI: Komšić se u New Yorku sastao sa vodećim lobistima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pristustvovao je danas u New Yorku radnom ručku sa predstavnicima Američkog jevrejskog komiteta (AJC – Global Jewish Advocacy), te je tom prilikom  informisao Američki jevrejski komitet o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim rješenjima za probleme s kojima se susreće naša zemlja. Istakao je da je za budućnost Bosne i Hercegovine, ali i svih drugih zemalja regije, od velike važnosti članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

alt

Predstavnike AJC-a je zanimalo pitanje regionalne stabilnosti, kao i mogućnosti i načini rješavanja trenutnih kriza u regiji. Sagovornici su razgovarali i o položaju jevrejske zajednice u BiH, a predstavnici AJC-a su se najviše interesovali o mogućnostima usvajanja zakonskih odredbi u našoj zemlji koje bi jasno definisale borbu protiv antisemitizma, te povrat imovine Jevrejskoj zajednici u BiH.

Američki jevrejski komitet je jedna od vodećih lobističkih organizacija u svijetu, s izrazitim uticajem na društveno-politička kretanja kroz svoje kontakte u različitim međunarodnim organizacijama i forumima, kao i u većem broju zemalja. U fokusu njihovih aktivnosti su borba protiv rastućeg antisemitizma i ekstremizma, te očuvanje prava i sloboda svih ljudi.

(S. B.)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close