Vijesti

Iznenada umro bivši načelnik opštine u BiH

Jučer je u 48. godini iznenada preminuo bivši načelnik opštine Jezero Slobodan Laketić.

Sin Ilije i majke Anđe, rođene Milanović, rođen 03.11.1972. godine u mjestu Kovačevac, tada opština Jajce. Osnovnu i srednju elektrotehničku školu završio je u Mrkonjić Gradu.

Do 2004. godine bio je nezaposlen. Na izborima održanim 2004. godine voljom birača izabran je za opštinskog načelnika, prenosi portal KlikJajce.

Opština Jezero u toku njegovog prvog mandata, ali i drugog ostvarila je zapažene rezultate u pogledu poboljšanja kvaliteta života građana. Dobar dio značajnih projekata u njegovom prvom mndatu bilo je u fazi realizacije, što je bilo njegovo opredjeljenje da se ponovo kandiduje za načelnika opštine Jezero, pa je na izborima održanim 5.10.2008. godine ponovo izabran. Tu funkciju je obnašao sve do 2012. godine.

Za Slobodan Laketića, poznatijeg kao Bucu kako su ga njegovi sugrađani od milja zvali imaju samo riječi hvale. Bio je čovjek iz naroda, uvijek nasmijan i susretljiv. On je preuzeo nezahvalnu ulogu načelnika jako nerazvijene opštine u najtežim njenim počecima.

Slobodan Laketić na neki način postao je simbol intezivnog povratka ne samo Srba u Jezero, već i Bošnjaka koji su se vraćali na svoja ognjišta. Uz pomoć donacija stranih organizacija i dijaspore mnogi stambeni objekti su se obnovili ili na novo izgradili.

Jezero je izgubilo jednog vrijednog i odgovornog čovjeka koji je mnogo puta pokazao iznimne ljudske i profesionalne vrijednosti za sve svoje građene bez obzira kako se oni zvali i kojoj su stranci pripadali. Svoj mandat, a kasnije i život posvetio je svojim Jezeracima koji su ga izuzetno cijenili i voljeli.

Sahrana Slobodanu Laketiću bit će održana sutra, 11. maja s početkom u 13 sati na Gradskom groblju u Jezeru.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close