Vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović u iznenadnoj posjeti BiH

Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u subotu Orašje gdje se družila s građanima, a obišla je i Franjevački samostan u obližnjoj Tolisi.

Po dolasku u Orašje, Kolinda Grabar-Kitarović zapalila je svijeću kod spomenika hrvatskim braniteljima u parku u gradskom središtu, a potom se družila s građanima Orašja s kojima se rukovala, s nekima i fotografirala te zadržala u kratkom razgovoru poručivši kako je za jaku Hrvatsku i za jaku Bosnu i Hercegovinu. Posjetila je i štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Rivijera.

U Novom parku u Orašju upalila je svijeću kod spomenika velikanu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću.

U Franjevačkom samostanu u Tolisi susrela se s gvardijanom fra Mariom Jurićem i tamošnjim franjevcima. S vjernicima se zadržala u razgovoru na ulazu u samostan koji je vjersko sjedište Posavljaka, a zbog muzeja i kulturno središte.

“Zadnjih četiri-pet godina, mi Hrvati u Bosni i Hercegovini osjetili smo vjetar u leđa, i kao narod, i prostor, i htjeli smo zahvaliti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović uvjereni kako glasovanjem za nju glasujemo za jaku i pravu Hrvatsku koja nam treba, poglavito nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, izjavio je predsjednik Vlade Županije posavske Đuro Topić.

Kolinda Grabar-Kitarović u Orašje je došla nakon predizbornih aktivnosti u Požegi i Pleternici.

(N1)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close