Vijesti

NAKON NAJAVE DA ĆE GA TUŽITI, MINISTAR RADONČIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Evo šta je rekao na gostovanju kod Hadžifejzovića o Alumini i Irancima…

Povodom saopćenja i najave kompanije “Alumina” iz Republike Srpske da će tužiti ministra sigurnosti BiH, jer je navodno spomenuo njeno ime u kontekstu kršenja sankcija Iranu, ja sam, gostujući u emisiji Face TV-a, eksplicitno rekao “da je određena kompanija iz Republike Srpske kršila sankcije sa Iranom” i da se radilo o metalu aluminiju…

“U reagiranju Uprave ‘Alumine’, oni sami otkrivaju da su organizirali i održali sastanak sa ljudima iz ‘ekonomskog odjela ambasade Irana u Sarajevu’. Na isti način su domaćoj javnosti, najavom tužbe, umjesto ministra Radončića, naknadno otkrili ime svoje kompanije.

Sudeći po ovolikoj dozi nepotrebnog samootkrivanja i samorazobličavanja – da se našalim – možda obavještajne strukture i nisu imale tako težak posao da otkriju šta rade ovi stupidni pojedinci. Uostalom, pogledajte šta sam rekao uvaženom novinaru Hadžifejzoviću”, kazao je Radončić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

UMJESTO MENE, ONI SAMI OTKRILI SVOJE IME I KONTAKTE Povodom saopćenja i najave kompanije “Alumina” iz Republike Srpske da će tužiti ministra sigurnosti BiH, jer je navodno spomenuo njeno ime u kontekstu kršenja sankcija Iranu, ja sam, gostujući u emisiji Face TV-a, eksplicitno rekao “da je određena kompanija iz Republike Srpske kršila sankcije sa Iranom” i da se radilo o metalu aluminiju. U reagiranju Uprave “Alumine”, oni sami otkrivaju da su organizirali i održali sastanak sa ljudima iz “ekonomskog odjela ambasade Irana u Sarajevu”. Na isti način su domaćoj javnosti, najavom tužbe, umjesto ministra Radončića, naknadno otkrili ime svoje kompanije. Sudeći po ovolikoj dozi nepotrebnog samootkrivanja i samorazobličavanja – da se našalim – možda obavještajne strukture i nisu imale tako težak posao da otkriju šta rade ovi stupidni pojedinci. Uostalom, pogledajte šta sam rekao uvaženom novinaru Hadžifejzoviću.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)

(SB)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close