Vijesti

OČEKUJUĆI DVIJE SJEDNICE U JEDNOM DANU: Vijeće ministara BiH nije proslijedilo ANP u Predsjedništvo, nego…

Čak dvije sjednice Predsjedništva BiH zakazane su za 20. august.

Na dnevnom redu prve zakazane sjednice naći će se Godišnji nacionalni program (ANP), a na drugoj prijedlog mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Ukoliko na prvoj sjednici ne bude postignut dogovor o slanju ANP-a u Brisel, što je prva obaveza BiH u okviru Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u, druga sjednica, najvjerovatnije neće biti održana. Ukoliko do utorka ne budu približeni stavovi o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u sjedište NATO-a u Brisel, evidentno je da će uslijediti nastavak krize.

Milorad Dodik i njegovi saradnici u Predsjedništvu žalit će se na proceduru, jer dokument ANP je dostavljen mimo procedura i kao takav ga smatraju nepripremljenim. 

Iz Vijeća ministara BiH za Patriju je potvrđeno da oni dokument pod nazivm ANP nisu proslijedili u Predsjedištvo BiH, već da je to učinio neko od članova Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine.

Inače Godišnji nacionalni program nije usvojen ni na ovoj komisiji, kao niti na Vijeću ministara, iako je predsjedavajući Denis Zvizdić više puta pokušavao ovaj dokument staviti na dnevni red.

(SB)

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close