Vijesti

Oglasila se Ana Bavrka o aferi “respirator”: Ovo je njen komentar!

Bavrku je vlasnik firme “Srebrena malina“ i njen kolega s “Hayata” Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Do okončanja istrage firmi “Srebrena malina” Sud BiH je blokirao račune, a do sada je u našu zemlju stiglo 80 od 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

Kao što je objavljeno jučer, u aferi “respiratori” pojavljuje se i ime atraktivne TV voditeljice Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi “Srebrena malina”, čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.

Bavrka je po profesiji diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme “Srebrena malina“ Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Iz Dnevnog avaza su pokušali kontaktirati Bavrku kako bi čuli koja je njena uloga u firmi “Srebrena malina”, ali nije odgovarala na pozive.

Kratko je porukom odgovorila:

“Trenutno ne želim davati nikakve izjave o ovoj temi. Hvala vam na pozivu.”

Do okončanja istraga “Srebrenoj malini” Sud BiH blokirao je račune, a do sada je u našu zemlju stiglo 80 od 100 respiratora koji su kupljeni za 10,5 miliona KM.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close