Vijesti

OGLASIO SE I NIKŠIĆ: Evo šta je rekao o vezi SDP-a s firmom u Hrvatskoj optuženom za pranje novca

Afera u vezi sa pranjem novca danima potresa Hrvatsku. U okviru afere je privođena i supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Hrvatske Ana Karamarko.

Firma “Analytics Experts”, čiji je vlasnik Tomislav Pavković, mozak cijele kriminalne organizacije u Hrvatskoj, prema navodima medija, poslovala je i u BiH, i to sa SDP-om BiH.

O svemu se danas oglasio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

On navodi da SDP ima obaveze prema ovoj firmi, koje su uredno prikazane u bilansima i svim ostalim izvještajima koje su stranke obavezne podnositi na godišnjem nivou.

– To se, uostalom, može utvrditi uvidom u izvještaj koji smo podnijeli CIK-u BiH. Nije bilo nikakvih plaćanja od SDP-a prema navedenoj firmi do sada – rekao je Nikšić i dodao:

– Oni nisu ništa direktno radili za SDP. Otkupili su potraživanja od onih koji su radili za nas i prema kojima smo imali neizvršenih obaveza.

Nama je odgovaralo da te obaveze odgodimo i što kasnije platimo.

Podsjetimo, prema finansijskom izvještaju koji je SDP BiH dostavio Centralnoj izbornoj komisiji na dan 31. decembar prošle godine, ova stranka prema firmi “Analytics Experts” ima obavezu plaćanja 230.000 maraka.

Inače, kako su izvijestili mediji u Hrvatskoj bazirajući tvrdnje na informacijama dobijenim od USKOK-a, “Analytics Experts” je samo jedna od firmi u vlasništvu Tomislava Pavkovića i Olivera Kolobarića. Njih dvojica su organizovala čitavu mrežu za pranje novca, prevare i izbjegavanje plaćanja poreza.

(SB / Vijesti.ba)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close