Vijesti

OŠTRA REAKCIJA SRPSKIH STRANAKA U SREBRENICI: “Bojim se da je to nova podvala da se partije sa srpskim predznakom uspavaju”

U Srebrenici je danas održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem. Tema sastanka bila je priprema za ponavljene izbore u Srebrenici koji su zakazani za 21. feberuar. Višković je istakao kako je Srebrenici nepotrebno izgubila tri mjeseca.

“Nisam ovdje samo zbog izbora, ali je to jedno od nezaobilaznih pitanja. Srebrenica je nepotrebno izgubila tri mjeseca, privrednici su najveći gubitnici nekonstituisanja vlasti. Ne mogu se realizovati započeti projekti, ne možemo isplatiti, jer nije usvojen rebalans budžeta. Nadam se da ćemo nakon nedjelje te probleme prevazići. Značajno je napomenuti da je Srebrenica fokus medijskog interesovanja dvadeset i više godina. Za vrijeme neke druge vlasti je bilo priča o milionima koji su dolazili i ulagani ovdje, moram kao čovjek koji živi u neposrednoj blizini da konstatujem da se to na terenu nije vidjelo. Za vrijeme naše vlasti, sa puno manje miliona ili milijardi i domaćinskim odnosom životni standard i izgled je značajno promijenjen”, rekao je Višković.

Pozvao je “građane Srebrenice bez obzira na nacionalnu pripadnost, da izađu na izbore i daju podršku ljudima koji razvijaju ovu Opštinu na dobrobit svih”.

“Sve što ovdje gradimo ne pripada jednom narodu nego svim građanima koji ovdje žive. Institucije RS ne prave i neće praviti prema bilo kome ovdje diskriminaciju”, kazao je.

Govoreći o najavljenom bojkotu izbora Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”, kazao je kako ” nije siguran da će do bojkota doći”.

“Bojim se da je to neka nova podvala da se partije sa srpskim predznakom uspavaju i da prateći izlaznost pozovu građane i tako pokušaju napraviti neki rezultat, ja ih pozivam da to ne rade. Mi ćemo svoje biračko pravo iskoristiti. Sve građane opet pozivam da izađu 21. na izbore. Mi na te njihove navodne bojkote nećemo pretjerano reagovati, kao da nema tog poziva. Pošto nisu ostvarili želju da se ponove izbori u inostranstvu vidjeli su da imaju problem. Ako sada nema te malverzacije s vrećama iz inostranstva imaće još manje glasova”, rekao je Višković.

Grujičić je sličnog mišljenja.

“Ovaj potez trojke koja je potpisala svoj politički kraj je pranje od neuspjeha, da opravdaju sredstva koja su trebali uložiti u izbore, a nisu uložili. Baš bih volio da vidim da li će se Ćamil odreći tog mandata u Skupštini i prepustiti narednom na listi. Tri mjeseca mi na privremenom finansiranju funkcionišemo, napravili su nam ogromne probleme”, zaključio je Grujičić.

Related Articles

Back to top button
Close
Close