Vijesti

OTVORENA PORUKA ŠAROVIĆA: “Hoćete da vam kažem zašto se to nije desilo? Zato što je Dodik javio Čoviću”

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je komentarisao posljednja dešavanja u vezi imenovanja direktora SIPA-e i OSA-e, kao i imenovanja Nermina Nikšić za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Kandidati za čelnika navedene komisije bili su Mirko Šarović i Nermin Nikšić.

“Čestitao sam Nikšiću, on je dobio taj mandat zahvaljujući glasovima trojice članova iz Republike Srpske. Zašto je za njih to bolje rješenje, treba pitati njih, ali je činjenica da u svakoj strukturi nema predstavnika iz RS. Smatram da je to loše. Ako je Bošnjak na čelu OSA-e, a očito da će ostati, da li kao v. d. ili trajno rješenje, onda je po ranijoj analogiji koja se uvijek primjenjivala na čelo parlamentarnog tijela bio predstavnik iz drugog entiteta i drugog naroda”, kazao je Šarović.

O vezivanju izbora direktora OSA-e i SIPA-e i zašto Perica Stanić nije izabran kao prvorangirani, Šarović je rekao:

“Hoćete da vam kažem zašto se to nije desilo? Zato što su otkazali članova Savjeta ministara iz HDZ-a. Rečeno im je, danas u bili za, narednog dana nisu bili zato što je Dodik javio Čoviću da se ne ide u imenovanje Stanića. Sva istina je u tome i sve poslije toga je igranka. Ovo je sada cirkus koji će se nastaviti, koji je postao pravilo u cijeloj BiH”, kazao je Šarović.

(N1)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close