Vijesti

OVO JE DODIK PREŠUTIO SVOM DRUGU MATI ĐAKOVIĆU: Uskoro novo zaduženje RS-a od…

… 25 miliona KM prodajom petogodišjih obveznica na berzi 8. juna ove godine

Ministarstvo finansija RS-a objavilo je danas Javni poziv za upis i uplatu 41. emisije obveznica RS javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima, o čemu Milorad Dodik preksinoć nije pričao kada je “gostovao” na RTRS-u kod konvertita Mate Đakovića.

Vlada svim zainteresovanim fizičkim i pravnim licima nudi dugoročne obveznice Republike Srpske od 25 miliona KM po fiksnoj kamatnoj stopi od 3,2 odsto na godišnjem nivou. Datum aukcije je 8. jun 2020. godine.

Isplata glavnice biće jednokratno po dospijeću, odnosno po isteku roka od pet godina, a kamata se obračunava na glavnicu i isplaćuje jednom godišnje, piše banjalučki Capital.

Capital je objavio da je zaduženje prodajom obveznica RS-a sve skuplje te da Vlada sada nudi investitorima kamatu od 3,2 odsto što je povećanje od 62,5 odsto u odnosu na ponuđenu kamatu (2%) u posljednje dvije emisije.

Kako bi pokrila planirane rashode Vlada RS-a namjerava da se dugoročno zaduži ove godine za ukupno 678 miliona KM, što je za 363 miliona više nego što je prvobitno planirano.

Ovaj entitet do sada je imao 104 emisije obveznica u ukupnom iznosu od milijardu i 678 miliona maraka.

(SB)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close