Vijesti

OZBILJNO SE ZAKUHALO: SIPA predala Sudu i Tužilaštvu BiH izvještaj o pretresima FUCZ-a i “Srebrene maline”

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) predala je Sudu i Tužilaštvu BiH izvještaj o pretresima u Federalnoj upravi civilne zaštite i firmi “Srebrena malina”, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornika SIPA-e, Luka Miladinović.

“Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama u vezi s radnjama od 5. maja, odnosno pretresima koji su izvršeni na području Kantona Sarajevo, predat je Tužilaštvu i Sudu BiH, sa prilozima. Prilozi su neki od tragova koji su otkriveni prilikom pretresa”, rekao je Miladinović.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e u utorak, 5. maja, izvršili su pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od kantonalnog Tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi sa uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija “Srebrena malina”, koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

U vrijeme kada je sklopljenm ugovor firma “Srebrena malina” nije imala dozvolu Agencije za lijekove BiH za uvoz mediciinske opreme, a posao je dobila bez raspisanog javnog tendera.

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close