Vijesti

Pismo Dodiku: Pitate se hoće li biti BiH nakon pandemije? Hoće, Mile, hoće!

Demokratska fronta uputila je otvoreno pismo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku koje prenosimo u cijelosti:

“Pošto ste sami u predvečerje najvećeg hrišćanskog blagdana, Vaskrsa, znači u nevakat za pristojan svijet, ponovo zapodjenijeli priču o raspadu, podjeli i BiH kao nemogućoj državi, trudićemo se da Vam na iole pristojan način i odgovorimo.

To što ste rekli, zapravo pokazuje, Vaše stanje, paniku i nedostatak racionalnih rješenja za vrijeme u kojem trenutno živimo a posebno za ekonomski covid koji slijedi.

Kada se pročita sve što ste izrekli, svako normalan će se pitati jesu li to riječi “čovjeka sa dijagnozom” ili normalnog političara i državnika.

Blebetanja o tome kako je za dobrobit Srba, Bošnjaka i Hrvata ovo nemoguća država koja mora doživjeti novu političko teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH, potvrđuje naš prethodni upit o anamnezi autora ovakvih stupidarija. Pa se još pitate, valjda da dospete so na ranu, šta je to BiH dala istim tim narodima i konstatujete – ništa!

Pa stupidarija tipa da je „problem BiH što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura“. I Kafka bi Vam pozavidio na ovakvoj konstrukciji!

A šlag na Vašu otrovnu tortu, kao u svakoj priči, dolazi na kraju, kada kažete da je pitanje hoće li biti BiH nakon pandemije?

Hoće, Mile, hoće! I prije i poslije pandemije. I prije i poslije ekonomske krize, kao što je BiH bilo i prije i poslije svih istorijskih vratolomija, kriza i ratova.

Pravo je pitanje: Hoće li Vas biti poslije svega ovoga što smo prošli i što ćemo još proći? Pitanje je koliko će još dugo narod u RS-u trpiti Vaše samovlašće umotano u lažni altruizam i kupovinu povjerenja na način koji cijeli entitet vodi u nepovratnu ekonomsku i socijalnu propast?

Neka Vam je na obraz (ako ga je išta ostalo) a sve dolazi i doći će na naplatu, pa će istorija i Vama pokucati na vrata, a onda se nećete dobro provesti, budite sigurni”

(Radio Sarajevo)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close