Vijesti

Poruka Grabar-Kitarović Hrvatima u BiH nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj

Drage Hrvatice i Hrvati, ne smije biti nikakvog poigravanja s Hrvatskom. Možete ne voljeti mene, ali kao hrvatski domoljubi ne možete ne voljeti Hrvatsku, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja će prošla u drugi krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Grabar-Kitarović je sinoć poručila kako je Hrvatska nakon 15 godina lutanja konačno pronašla pravi smjer…

“I tom sam smjeru diktirala tempo i dalje ću to činiti. Moj protukandidat želi da se hrvatski predsjednik ili predsjednica bira u Saboru. Zapitajte se zašto je uopće ušao u ovu bitku, ako vjeruje da ne može ništa napraviti. Upravo je današnje glasanje pokazalo da hrvatski narod želi birati hrvatskog predsjednika, ali onog koji želi raditi za narod. Na to sam spremna i to ću raditi sljedećih pet godina. Svi vi koji ste izašli u prvom krugu pokazali ste da želite birati svog predsjednika. Pozivam sve birače koji u prvom krugu nisu dali glas meni pozivam da se okupimo oko mog programa. To je glas za svakog čovjeka, koji želi više, a ne manje demokracije i za predsjednicu koja radi, koja je među vama i s vama i za vas. To je isto tako glas za povezivanje domovine i iseljene Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini za čije ćemo se mjesto i ravnopravnost izboriti. Jer nema podjela među Hrvatskim narodom, jer svi smo jedno”, kazala je hrvatska predsjednica.

Dodala je kako “nakon Božića kreće žestoko”.

“Jer Hrvatska nije slučajna država, nego itekako namjerna država, krvlju plaćena i stvarana”, zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

(N1)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close