Vijesti

Prijedlog o ukidanju finansiranja političkih stranaka za vrijeme pandemije koronavirusa

Ovom prilikom pozivamo gradonačelnika Jasmina Imamovića i većinu u Gradskom vijeću Tuzla da podrže ovaj prijedlog…

Zbog novonastale situacije uslovljene pandemijom korona virusom i svih rizika koje ona nosi po zdravlje i živote građana, Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla poziva gradonačelnika Tuzle gospodina Jasmina Imamovića i njegove najbliže saradnike da u što kraćem vremenskom roku razmotre prijedlog predsjednika GO NBL Tuzla i samostalnog vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla, Edima Kadića, da u skladu s državnim naporima za suzbijanje pandemije korona virusa i šteta nastalih kao posljedica pandemije korona virusa, razmotri mogućnost ukidanja finansiranja političkih stranaka koje participiraju u GV-u Tuzla, ukidanja vijećničkih paušala i naknada za rad u komisijama i radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Tuzle iz Budžeta Grada Tuzla za 2020.godinu.

Pored ovih stavki sigurno je da u Budžetu Grada Tuzle za 2020. godinu ima još mnogo novca koji treba preusmjeriti za rješavanje i saniranje ogromnih problema koji su nastali pojavom korona virusa.

Ovom prilikom pozivamo gradonačelnika Jasmina Imamovića i većinu u Gradskom vijeću Tuzla da podrže ovaj prijedlog i hitnom telefonskom sjednicom novac iz Budžeta Grada Tuzla za 2020. godinu za ove namjene preusmjere za nabavku respiratora, zaštitnih maski i rukavica, dezinfekcionih sredstava i svega neophodnog za prevenciju i sprječavanje širenja pandemije korona virusa u Gradu Tuzla, a dio novca izdvoji i za socijalno najugroženije kategorije stanovništva s ciljem nabavke i kupovine osnovnih životnih namirnica neophodnih za normalan život građana u ovoj situaciji.

Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste čvrsto vjeruje da će gradonačelnik Jasmin Imamović i kolege vijećnici u GV-u Tuzla podržati ovaj po nama veoma opravdan prijedlog u ovom trenutku i staviti interese građana Tuzle iznad svih drugih interesa.

Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla

Related Articles

Back to top button
Close
Close