Vijesti

Radončić: Sigurnosni sektor “kupio” važnu stvar

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, nakon sastanaka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i Draganom Lukačom, ministru unutrašnjih poslova RS, rekao je da je sigurnosni sektor “kupio” važnu stvar, a to je vrijeme – kako bi se zdravstveni sistem spremio za borbu protiv korona virusa.

Radončić je pohvalio rad sigurnosnih službi i na nivou entiteta, ali i na nivou BiH.

“Mjere koje se preduzimaju pokazuju se veoma važnima. Sektor sigurnosti na nivou entiteta i BiH je ‘kupio’ važnu stvar, a to je vrijeme za medicinsku struku. Nakon mjesec i više dana dali našim ljekarima da pripreme bolnice, nabave respiratore i opremu. Dali smo im vremena kako bi se borili sa korona virusom”, poručio je Radončić.

Radončić je sa Lukačem i Dodikom razgovarao o saradnji ministarstva sigurnosti sa entitetskim MUP-ovima.

“Saradnja je izvanredna. Zahvaljujući Lukaču i Dodiku dogovorili smo da dio pomoći Republike Turske koji je bio namijenjen za RS ide našoj Graničnoj policiji i dvije policije u dva kantona. Zahvalan sam im na tom gestu”, poručio je Radončić.

Dodik i Radončić su razgovarali o socijalno-ekonomskim programima i mjerama koje BiH mora da poduzme kada je o saniranju ekonomskih šteta uzrokovanih korona virusom.

“One će biti velike i neminovne kada prođe virus”, zaključio je Radončić.

(N1)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close