Vijesti

SVETLANA CENIĆ: “Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, zamislite da su četiri Bošnjaka, šta bi Dodik napravio…”

Istakla je da je čudi kako je SDA od “mašinerije” postala kao “sumohrvač”.

“Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, što se nikad nije desilo ranije. Ne vodi se računa o rotaciji. Zamislite da su četiri Bošnjaka ili Hrvata kako bi se drugi bunili, pogotovo ako bi bila četiri Bošnjaka”, kazala je kao komentar na raspodjelu pozicija na bh. političkoj sceni za N1.

Istakla je da je čudi kako je SDA od “mašinerije” postala kao “sumohrvač”.

“Mene čudi, zaista da SDA koja je mašinerija, sada je kao sumohrvač, ogroman, velik, ali granice kretanja određuju SNSD i HDZ. Oni nemaju čak ni manevarskog prostora. Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, što se nikad nije desilo ranije. Ne vodi se računa o rotaciji. Zamislite da su četiri Bošnjaka ili Hrvata kako bi se drugi bunili, pogotovo ako bi bila četiri Bošnjaka. Oba doma vode kadrovi SNSD-a, također kadrovi SNSD-a su obojica Tegeltija. Znači, izvršna i zakonodavna vlast i sve. Ne pričamo o ekonomiji koja skapava, nego pričaju o pozicijama. Dok gledamo kako se trguje pozicijama i podobnim kadrovima, u isto vrijeme ekonomija i država propadaju”.

Šanse opozicije na izborima?

“Ja bih navijala za opoziciju da vidim ozbiljnu opoziciju. Rađaju se neke nove snage koje nisu kao kesica čaja u vodi puštale različite boje kao kod nas preletači, nešto slabo vjerujem da će imati dovoljno snage da okrenu stvari u svoju korist”.

SNSD i zastupnica Sanja Vulić? Rasprava nje i Heleza?

“Žao mi je, mlada je osoba a već je izgubila ličnost i zauvijek će biti upamćena kao neko ko glorifikuje svog šefa i nema svoje ja, osim što priča o svom šefu i poslije toga o gospođi Cvijanović. Biće upamćena kao mala lutka na koncu koja kako kaže šef, vidjeli ste i ono glasanje kada pokazuje “protiv”. Oprostite, ona nije reklama ni za biračko tijelo žensko niti za kandidata. To je njen izbor, ona je to htjela”, zaključila je Cenić.

(SB)

Related Articles

Back to top button
Close
Close