Vijesti

Tuzla: Dirljiva priča o nerazdvojnim drugarima ‘Debeljuci i Crnom’

‘Na trenutak zastanite i shvatit ćete da su upravo Debeljuca i Crni pa bili oni samo psi, održali lekciju ljudima šta znači biti pajdo, jer njihova priča je priča o odanosti, bezuslovnosti i snazi jedinstva, i da je sve moguće ako ste dobri jer će se uvijek naći neko da vam pruži ruku spasa u naizgled bezizlaznoj situaciji.’

Sugrađanka Azra Hodžić na svom Facebook profilu ispričala je priču o dva psa, o ‘pujdama’ koji su plijenili pažnju sugrađana o njihovom drugarstvu kao i muci koja je snašla jednog od njih, njen status prenosimo u cijelosti:

‘Ukoliko živite u ovom gradu, bez obzira u kojem dijelu, a posebno ako ste ljubitelj životinja ne mozžte a da ne opazite dva psa žutog malo debljeg i crnog mršavijeg, kako se kreću ulicama grada i to zajedno u svakoj prilici. Ukoliko nastavite da ih pratite i obraćate pažnju vrlo brzo ćete shvatiti da se radi o dva psa koji su nerazdvoji, fizički upotpunosti različiti, ali prave pajde (do kraja teksta upotrebljavat ću izraz pajdo jer ja tako zovem one s kojima se ne rastajem, koje volim u svakoj prilici, na koje mogu uvijek računati bezuslovno).

Kada pitate za njihova imena, čak i slučajni prolaznik ovog grada reći će vam da se zovu Debeljuca i Crni. Oni malo bolje upućeni i vjerniji pratioci istih reći će vam da su toliko omiljeni da se neko dosjetio i otvorio profil na instagramu pod imenom debeljuca pas na kojem se nalaze slike Debeljuce i Crnog i njihovih avantura po cijelom gradu. Svjedok tih njihovih avantura, preživljavanju na ulici zahvaljujući isključivo dobrim ljudima, prijateljstvu dva psa sam i ja, a i dosta ljudi ovog grada. Svakodnevno obavljajući poslovne aktivnosti pa i one slobodne susretala sam ta dva psa kako se zajedno kreću, jedu, piju, spavaju, ne razdvajaju se bez obzira na prilike ulice, dijele jedan s drugim sve, kao što i rekoh k’o prave pajde.

(tuzlanski.ba)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close