Vijesti

U LAŽI SU KRATKE NOGE: Dodik dobio odgovor iz NATO-a

Na Dodikove poruke da članovi NATO-a nisu bili prisutni u Centru za borbenu obuku Oružanih snaga BiH na Manjački, iz NATO Štaba Sarajevo su saopćili da su članovi savjetodavnog tima NATO-a bili prisutni na više različitih scenarija tokom vježbe.

U protekla četiri dana u Centru za borbenu obuku na Manjači izvršeno je ocjenjivanje najbrojnije deklarisane jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, bataljonske grupe lahke pješadije (INF-L-BNG).

Tokom vježbe na Manjači su bili prisutni i članovi savjetodavnog tima NATO Štaba Sarajevo. U saopćenju NATO Štaba Sarajevo stoji da su “članovi savjetodavnog tima NATO Štaba Sarajevo su bili prisutni tokom inspekcije kasarne i na više različitih scenarija tokom vježbe”.

“Riješenost BiH da ponudi tako značajan doprinos važan je instrument za daljnju modernizaciju Oružanih snaga i interoperabilnost sa snagama NATO-a. NATO Štab Sarajevo stoji na raspolaganju i nastavit će pružati podršku BiH u daljnjem razvoju lake pješadijske bataljonske grupe i u narednim godinama.” poručio je danas brigadir Morten Henriksen, Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo.

Danas se također oglasio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik: “Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja sa osiromašenim oranijumom. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju također ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a”.

Dodik već dugo pokazuje nervozu. Ova vrsta dezinformisanja javnosti i straha od očiglednog samo je kulminacija promašene politike koju već dugo vodi. Pred NATO-om, Dodik je ostao sam na frontu, i sada lažnim signalima pokušava očuvati svoju poziciju.

(S. B.)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...
Tagovi

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close