Vijesti

(VIDEO) Advokat crnogorske firme BTL Medical: Fikret je molio za respiratore! Jesu li to respiratori iz ugovora Civilne zaštite i Srebrene maline, ja ne znam…

Naša firma nije prodala respiratore Srebrenoj malini već je samo spojila proizvođača i Fikreta, kazao je advokat Goran Petrović koji zastupa firmu BTL i vlasnicu Sanju Lekić. – To vam je tako na tržištu. Ti respiratori koštaju 5.000 dolara, ali u oktobru, Srbiji smo ih prodali upola cijene, a za BiH su bili 39.000 eura po komadu! Srbija je kupila upola jeftinije, ali neće da preuzme…

Advokat crnogorske firme BTL Medical i vlasnice te firme Sanje Lekić Goran Petrović bio je gost Senada Hadžifejzovića u Centralnom Dnevniku na Face televiziji, te govorio o nabavci respiratora koji su preko firrme Srebrena malina, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić, uvezeni u BiH i plaćeni 10,5 miliona KM.

Govoreći o cijenama respiratora na tržištu advokat je istakao: To vam je tako na tržištu – ti respiratori koštaju 5.000 dolara ali u oktobru, Srbiji smo ih prodali upola cijene, a za BiH su bili 39.000 eura po komadu! Srbija je kupila upola jeftinije, ali neće da preuzme…

– Naša firma nije prodala respiratore Srebrenoj malini već je samo spojila proizvođača i Fikreta! Imali smo jedan ugovor sa Srebrenom malinom ali nije realizovan, rok isporuke od 7 dana bio je kratak.

A Kako je onda 80 respiratora došlo tako brzo?

– Onda je Fikret molio i ja sam molio čovjeka, poznatog, koji nije iz naših krajeva, da mu prepusti respiratore koje je bio rezervisao. Naša firma je prepustila već izvršenu narudžbu!

Jesu li to respiratori koji su trebali ići u Irsku, piše na kutijama da su za Irsku?
– Moguće, ako tako piše. Srebrena malina nama ništa nije uplatila! Mi nismo profitirali, nismo uzeli proviziju ni od Kineza, ni od Maline!

– Dali smo ugovore Specijalnom tužilaštvu Crne Gore a na zahtjev Tužilaštva BH! Preko nas nisu ništa uplatili! Fikret je pokušao drugim kanalima da dođe do respiratora, on je molio Sanju da mu prepusti Ugovor od drugog proizvođača da mu prepusti tu narudžbu. Ona mu je prepustila!

Pa, jesu li to pravi respiratori? Jesu li to respiratori iz Ugovora Srebrene maline i Civilne zaštite?
E, to ne znam.

Ovo je dio razgovora Hadžifejzovića i advokata Petrovića. Cijeli video pogledajte u nastavku.

(Oslobodjenje.ba)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close