Vijesti

Vještak obavio posao: Respiratori koje je nabavio Hodžić neupotrebljivi u intenzivnoj!

Kakva bruka!

Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja

U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni respiratopri, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od Covid 19, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

“Dakle, nije preporučeno korištenje ovih respiratora u jedinicama intenzivne terapije.

Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužiteljski tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu.

Tužiteljstvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i tačno informirati javnost”, poručeno je.

(Fokus.ba)

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

POGLEDAJTE I OVO:

loading...

Related Articles

Back to top button
Close
Close