Vijesti

VUČIĆ NA APARATIMA: Trump čestitao Kosovu Dan nezavisnosti!

Predsjednik Kosova Hashim Thaci objavio je čestitku koju je povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova dobio od predsjednika SAD Donalda Trumpa.

U pismu koje je Thaci objavio na Twitteru, Trump je Kosovu poželio “sreću u narednim godinama dok se usredsređuje na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine prava i stvaranje uslova za živ rast privatnog sektora”.

Izgrađene su čvrste veze SAD i Kosova “zajedničkom posvećenošću za razvoj Kosova kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje”, navodi se u pismu.

“Čestitamo Kosovu na njegovim demokratskim izborima u oktobru i radujemo se njegovom nastavku napora za unaprijeđenje mira, pravde, prosperiteta za narod Kosova i šire oblasti Zapadnog Balkana”, dodao je Tramp.

U zaključku se kaže da je “budućnost Kosova svetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima”.

Tači je u svojoj poruci rekao da “visoko ceni” inspirativnu čestitku predsednika SAD i da će biti “zauvek zahvalan” Americi i predsedniku SAD za ogromno vođstvo i podršku Kosovu.

(SB)

Related Articles

Back to top button
Close
Close