Vijesti

VUČIĆ NAJAVIO KAPITULACIJU? “Ja sam mali, slomili su i jače od mene. Sigurno će slomiti i mene…”!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za novinare između ostalog govorio i o potrebu saradnje među narodima Balkana, ali i o pritiscima međunarodne zajednice kojima je izložena Srbija.

Vučić je tokom svog izlaganja istakao ulogu Svetozara Markovića, koji je stradao zbog težnje za ujedinjem balkanskih naroda. Predsjednik Srbije istakao je i podsjetio da je kralj Aleksandar, koji je bio takođe zagovornik ideja ujedinjenja, bio praktično prva ličnost koju su ubili fašisti, upravo zbog njegove ujediniteljske politike.

Ipak, Vučić je istakao da će, bez obzira na otpore i na rizike, nastaviti da zagovara ideju ekonomskog ujedinjenja i saradnje naroda na Balkanu, iako je svjestan svih rizika kojima je i lično izložen zbog toga.

Također, predsjednik Srbije u svom izlaganju je istakao da je svjestan pritisaka kojima su Srbija i on lično izloženi od strane međunarodne zajednice. Vučić je, komentarišući te pritiske između ostalog rekao:

– Ja sam mali, slomili su i jače od mene. Sigurno će slomiti i mene. Uostalom pominjao sam vam ljude iz srpske istorije… Ali, pre toga, čuvaću obraz Srbije i neću da lažem ni sebe ni svoj narod. A oni svi zajedno, neka rade svoj posao!

(SB)

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close