Vijesti

VUKANOVIĆ JUČE NIJE STIGAO, PA DANAS KOMENTARIŠE “RSEXIT”: “Vrlo su opasne stvari sa kojima se pogirava Milorad Dodik”

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, govorio je danas o jučerašnjoj sjednici NSRS

Podsjetimo, on je bio jedini zastupnik koji nije glasao za usvojene zaključke o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

Vukanović je rekao kako je posebna sjednica pokazala svu dvoličnost aktuelne vlasti u RS i sjednicu je obilježila RSegzit izjava Milorada Dodika – “Welcome RSegzit”, to predstavlja jedna klasičan spin i mantru koju će Dodik da ponavlja kako ide u nezavisnost Republike Srpske ,a koji će završti kao i referendum 2016.

“Welcome RSegzit će biti sljedeći spin do narednih izbora kako bi skrenuo pažnju sa suštinskih životnih pitanja. Vidjeli ste tokom rasprave da on izbjegava da odgovori konkretno šta su sljedeći koraci, kako misli da sprovede referendum, da li ćemo imati istočnu i zapadnu Republiku Srpsku koja će biti ispresječena u Brčkom, da li će to izazvati neke nove tenzije. Njemu je stalo do referenduma i samostalnosti kao do lanjskog snijega.

Milorad Dodik se poigrava sa vrlo ozbiljnim temama i sa vrlo ozbiljnim pitanjima, pokazuje koliko on nije ni ‘d’ od državnika, koliko je nedostojan funkcije koju obavlja. Njemu je sve dnevna politika, kako da manipuliše narodom. Vidite kako su svi SNSDovi portali spremno dočekali RS u crveno obojenu a BiH u boje zastave BiH, dakle sve je bilo spremno, to je po meni novi spin koji on plasira kako bi skrenuo pažnju sa suštinskih životnih problema, kako bi podigao tenzije”, kazao je Vukanović danas u Banjaluci.

“Sinoć sam gledao gostovanje Bakira Izetbegovića, govorio je da će 15 godina da ratuje, da je spreman za rat i sve, ali neće dozvoliti otcjepljenje Republike Srpske. Slao je također opasne poruke Dodiku i Čoviću”, tvrdi Vukanović.

Govorio je i zašto nije glasao za usvojene zaključke.

“Još jedna zanimljivost. Dodik se stalno poziva na srpsko jedinstvo, a slogan SDA je ‘U jedinstvu je snaga’. Toliko je zajedničkih stvari između te dvije stranke, SDA i SNSD-a, koje su po meni samo dva pola, na isti način funkcionišu. i Dodik i Bakir.

To su opasne igre kojima se poigravaju i koje će dovesti do novog talasa masovnog iseljavanja građana iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine… Nisam glasao za zaključke i mislim da su vrlo opasne stvari sa kojima se pogirava Milorad Dodik. Ne sa ciljem da on, tobože, otcijepi RS, već da nabaci novu priču i da propast Rafinerije, propast privrede, negativne rezultate i sav haos, izdaju i ulazak u NATO, pokuša prikriti.

Žao mi je što je NSRS pretvorena u smokvin list i što stalno pokušava da se sakrije iza Narode skupštine”, rekao je on.

(Buka)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close