Vijesti

VUKANOVIĆ NAJAVIO RUŠENJE DODIKOVOG REŽIMA: Zaključci NSRS-a su već smotani i bačeni u kantu za smeće, ni jednom Srbinu u BiH nije…

Nebojša Vukanović je u “Pressingu” N1 televizije rekao da odgovornost za provođenje zaključaka NSRS-a imaju predlagači, a to su Milorad Dodik i Željka Cvijanović

“Dodik je nakon dva dana prevario, učestvovao je u odlučivanju, čak sam čuo da je glasao za jednu odluku koja je bila jednoglasna”, izjavio je Vukanović.

Ko će poštovati zaključke?

“Bio je dogovor da ne idu u Parlament i da ne glasaju. Da odu na sjednice i ne glasaju. To je poštovao Bosić. Poslanici SNSD-a nisu poštovali sopstvene zaključke, to se dešavalo nakon što su ambasadori Kvinte zovnuli Dodika i Špirića i održali im lekciju. Dodik je bio sa ambasadorom Nelsonom, glasao je. Dodik je spreman, bio je veliki europejac, ruski fanatik, imajo je 50 preokreta. Građani nasijedaju i hvataju se na udicu. Mjesto mu je na smetljištu istorije, a zaključci NSRS su već smotani i bačeni u kantu za smeće.”

Što se tiče Dodikovih ljudu u strankama opozicije – Vukanović je rekao da Dodik ima ogroman kapital i da kupuje ljude kao na pijaci.

“Ima poslanika koji su mijenjali stranke, on je pocijepao stranke iz svoje koalicije”, naveo je i poručio: “Ne može nas kupiti sve. Nas pet-šest, koji smo spremni za borbu bez kompromisa”, izjavio je Vukanović.

Na pitanje čime mogu srušiti Dodika – “podrškom naroda”, odgovorio je.

(SB)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close