Vijesti

VUKANOVIĆ POGAĐA “U SRIDU”: Svi parlamenti u Evropi normalno rade, osim Srbije i RS! (VIDEO)

U cijeloj Evropi i svijetu, osim Sirije, Srbije i Republike Srpske, parlamenti normalno rade i funkcionišu, donose odluke, propise i zakone i u vrijeme pandemije korona virusa. Neki parlamenti su uveli određene mjere predostrožnosti, rade u izmijenjenom režimu, ali se ne prekidaju zadjedanja i funkcionisanje u vanrednim okolnostima.

Zagreb je pogodio snažan zemljotres, zgrada Sabora u starom dijelu grada je oštećena, ali uprkos tome parlament funkcioniše a zasjedanja se održavaju u zgradi INE. Postavlja se logično pitanje zašto smo uvijek mimo svijeta, zašto su samo Srbija i Republika Srpska, uz Siriju koja je više godina u ratnom stanju, suspendovali rad parlamenta, dajući mogućnost jednoj osobi da odlučuje o sudbini svih građana?

Uvođenje vanrednog stanja je nedemokratski čin, potpuno sulud i nepotreban, koji će samo dovesti do dodatnog širenja straha i panike među narodom, napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prije dva dana je rekao da će se u subotu održati posebna sjednica NSRS i Republika Srpska na kojoj će se proglasiti vanredno stanje.

– Republika Srpska je na vrijeme počela da provodi oštre mjere, međutim zbog neodgovornih pojedinaca epidemija se širi. Zbog toga neophodno je uvesti vanredno stanje – rekao je Dodik u izjavi za Javni servis RS-a.

Najavio da će u subotu biti održana posebna sjednica Parlamenta gdje će se brže moći donositi mjere vezane za zakone.

– Mjere karantina su bitno smanjile broj ljudi koji dolaze. Osnovna stvar je da bukvalno trčimo za svima koji su imali kontakte sa zaraženim kako bismo sagledali stanje testiranjem – naglasio je Dodik.

Istakao je da mjere policijskog časa isto daju značajne efekte.

– Potrebna nam je još veća podrška stanovništva – poručio je Dodik.

(RTRS)

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close