Vijesti

ZAVRŠEN SASTANAK KOD KOMŠIĆA: Ambasadori SAD-a i Velike Britanije bez izjava za novinare

Kako javlja naš reporter, ambasadori SAD-a i Velike Britanije, napustili su zgradu Predsjedništva BiH i nisu se obraćali medijima. Iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića, novinarima je rečeno da će medijima biti dostavljeno saopćenje.

Ambasadori Field i Nelson napustili su zgradu Predsjedništva oko 12:15, a nekoliko minita nakon toga uzgradu Predsjedništva BiH ušao je lider SDA, Bakir Izetbegović. 

Za sada nije poznato da li je njegova posjeta zgradi Predsjedništva BiH direktno povezana sa susretom Komšića s američkim i britanskim diplomatama.

Inače, ovaj sastanak održan je dan uoči zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH. Na jednoj bi trebalo biti razmatrano imenovanje mandatara za Vijeće ministara BiH, a na drugoj bi se trebalo raspravljati o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik očitovao se u vezi sa susretom Fielda i Nelsona s Komšićem kazavši da je nepotrebno i da “nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva BiH”.

(SB)

Loading..

Related Articles

Close