Vijesti

ZAVRŠEN SASTANAK KOD KOMŠIĆA: Ambasadori SAD-a i Velike Britanije bez izjava za novinare

Kako javlja naš reporter, ambasadori SAD-a i Velike Britanije, napustili su zgradu Predsjedništva BiH i nisu se obraćali medijima. Iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića, novinarima je rečeno da će medijima biti dostavljeno saopćenje.

Ambasadori Field i Nelson napustili su zgradu Predsjedništva oko 12:15, a nekoliko minita nakon toga uzgradu Predsjedništva BiH ušao je lider SDA, Bakir Izetbegović. 

Za sada nije poznato da li je njegova posjeta zgradi Predsjedništva BiH direktno povezana sa susretom Komšića s američkim i britanskim diplomatama.

Inače, ovaj sastanak održan je dan uoči zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH. Na jednoj bi trebalo biti razmatrano imenovanje mandatara za Vijeće ministara BiH, a na drugoj bi se trebalo raspravljati o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik očitovao se u vezi sa susretom Fielda i Nelsona s Komšićem kazavši da je nepotrebno i da “nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva BiH”.

(SB)

Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close