Vijesti

Željko Komšić uputio je čestitku svim članovima i simpatizerima Demokratske fronte povodom sedme godišnjice od osnivanja stranke

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić uputio je čestitku svim članovima i simpatizerima Demokratske fronte povodom sedme godišnjice od osnivanja stranke.

Dragi i poštovani članovi i simpatizeri Demokratske fronte, želim da Vam čestitam sedmu godišnjicu osnivanja Demokratske fronte. Kroz proteklih sedam godina, zajedno smo, kroz političku borbu, koja nije bila laka i u kojoj je mnogo toga bilo protiv nas, dokazali da su vrijednosni principi i interes države ispred svake participacije u vlasti i ispred svih privilegija.

Ponekad smo, čak i na vlastitu štetu, vlast napuštali jer ono što se činilo nije bilo u skladu sa onim što DF kao stranka propagira. Nijedna druga stranka osim DF-a nije povlačila takve poteze, jer u Bosni i Hercegovini malo ko želi da interese društva i države stavi ispred ličnih.

S druge strane, vlasti i preuzimanja odgovornosti, prihvatali smo se kad to drugi nisu željeli, jer su hladovinu opozicije prihvatali kao način suprotstavljanja onima koji žele da državu Bosnu i Hercegovinu ponize i unište. Vrijeme i historija će dati svoj sud o našim odlukama, ali ja duboko vjerujem da su one bile ispravne i odgovorne, odnosno u interesu društva i naše države.

Želim Vam zbog toga svima čestitati na strpljenju i razumijevanju. Demokratska fronta je bila i biće ne samo stranka nego i ideja u kojoj je zalaganje za osnovne civilizacijske vrijednosti, ideja za državom jednakopravnih građana ispred svega drugog, ideja za koju se borimo i boriti ćemo se pod bilo koju cijenu, jer u tu ideju vjerujemo.

U nadi da ovo čitate u zdravlju, želim još jednom da Vam čestitam sedam godina Demokratske fronte.

Tagovi

Related Articles

Back to top button
Close
Close