Vijesti

Životna priča Hanke Paldum – Bila je najljepša djevojka u gradu, udala se, a zatim razvela! Sina ostavila iza rešetaka, prosidbu odbila

Kraljica sevdaha, Hanka Paldum, je jedna od najpoznatijih pjevačica iz Bosne i Hercegovine za koju mnogi kažu da pjeva kao slavuj.

Tokom mladosti Hanka je bila je član hora i učestvovala je na školskim predstavama, najčešće pjevajući sevdalinke. Brat Smail joj je pomogao da ode na audiciju u KUD-u „Bratstvo“ tako što su se iskrali kroz prozor.

Pjevačica je važila za jednu od najljepših djevojaka u gradu pa je imala mnogo udvarača. Njen prvi momak je i njen suprug Muradif koji ju je osvojio lijepim manirima. Vjenčali su se, ali početkom devedesetih uslijedio je razvod, jer kako su mediji tada prenosili, u njemu nije više nalazila podršku koju je ranije imala.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog fudbalskog trenera, Miladina Živadinovića. On ju je pratio na koncerte, putovali su zajedno u Kuvajt, a kako su tada brujali, on ju je i zaprosio. Pjevačica je navodno odbila da se uda za njega pa su ubrzo raskinuli.

Sin Mirza je doživio saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru, a ona nije krila da joj je to jako teško palo.

“Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru” – rekla je Hanka svojevremeno.

(Freshpress.info)

Tagovi
Loading..

Related Articles

Back to top button
Close
Close